Концерт на Исмаил Лумановски класик трио

Откако го "кренаа на нозе" Истанбул, светски познатите музичари кои потекнуваат од Битола, кларинетистите Исмаил Лумановски и Игор Бакревски и пијанистката Марија Вршкова на 22.02.2018 во 20:00ч. со концерт и…

Коментарите се исклучени на Концерт на Исмаил Лумановски класик трио

Фестивал на музика од светот 2017

Фотогалерија од настапот на Љубојна на првата вечер и Божо Вречо и Џипси Грув на втората вечер на Фестивалот на музика од светот

Коментарите се исклучени на Фестивал на музика од светот 2017

Фестивал на италијански филм 2017

Во рамките на „Недела на италијански јазик во светот“ во Центар за култура Битола беше отворен Фестивалот на италијански филм од страна на Н.Е. г-дин Карло Ромео, амбасадор на Р.…

Коментарите се исклучени на Фестивал на италијански филм 2017

Фестивал на новиот германски филм

Фестивалот на новиот германски филм беше отворен на 13.10.2017 г, од страна на Катрин Фринсфелд, Аташе за култура во Амбасадата на СР Германија во Македонија.

Коментарите се исклучени на Фестивал на новиот германски филм

Француски филмски фестивал 2017

Многубројна публика на отворањето на Францускиот филмски фестивал во НУ Центар за култура Битола. Голема благодарност до Француски институт во Скопје - Institut français de Skopje и Alliance Française de…

Коментарите се исклучени на Француски филмски фестивал 2017