Кармина Бурана

05.03.2016 / 20.00 ч. голема сала на ЦК Битола КАРМИНА БУРАНА (Концертна изведба) Музика: Карл Орф Диригент: Иван Еминовиќ Режисер: Дејан Прошев Сценограф: Миодраг Табачки (Србија) Концерт мајстор: Верица Ламбевска…

Коментарите се исклучени на Кармина Бурана

14 часа (Современ балет)

24.11.2015 (вторник) 20.00 ч. 14 ЧАСА (Современ балет) Музика: Кирил Џајковски Кореографија и сценографско идејно решение: Игор Киров Режија и либрето: Наташа Поплавска Костимограф: Александар Ношпал Репетитори: проф. м-р Тања…

Коментарите се исклучени на 14 часа (Современ балет)

Фестивал на музика од светот Битола 2015

Во организација на НУ Центар за култура Битола на 05.11 и 06.11 ќе се одржи седмото издание на Фестивал на музика од светот. Оваа година дел од програмата повторно се…

Коментарите се исклучени на Фестивал на музика од светот Битола 2015

Концерт на “New York Gypsy All Stars”

Ви најавуваме СПЕКТАКЛ ! Бендот со светско реноме - New York Gypsy All Stars со концерт во Битола ! ЦК Битола, 29.09, 20.00 часот, влез 150 денари ! Влезниците се…

Коментарите се исклучени на Концерт на “New York Gypsy All Stars”

Концерт ” Шербет Љубојна “

Центарот за култура и Фестивалот " Илинденски денови " Ве покануваат на промоција на новиот проект: " Шербет Љубојна " ! ... во амбиент на кадифено префинет чалгиски звук, распослан…

Коментарите се исклучени на Концерт ” Шербет Љубојна “

Концерт на ФОЛТИН

Бидете дел од промотивниот концерт на новиот албум на Фолтин - " Пијан Славеј ", голема сала на ЦК Битола, 13.06.2015, почеток 21.00 часот. Влезници може да се набават на…

Коментарите се исклучени на Концерт на ФОЛТИН

17 ти Интернационален Фестивал на Монодрама Битола 2015

Четиринаесет претстави од 10 држави меѓу кои Романија, Израел, Русија, Србија, Хрватска, Бугарија, Украина ќе бидат презентирани на 17-тиот интернационален Фестивал на монодрама кој ќе се одржи од 24-ти до…

Коментарите се исклучени на 17 ти Интернационален Фестивал на Монодрама Битола 2015