Концерт на дувачкиот квинтет “Woodskop” со Ивана Јанаќиева на пијано.

Концерт на дувачкиот квинтет "Woodskop'' со Ивана Јанаќиева на пијано. На концертот ќе се изведе капиталното оркестарско дело на Густав Холст "Планети" во камерен состав. Составот го сочинуваат: Александар Лолески-…

Коментарите се исклучени на Концерт на дувачкиот квинтет “Woodskop” со Ивана Јанаќиева на пијано.

^ПАТЕМByTheWay CINEMA

^ПАТЕМByTheWay друштвото, на уметничката сцена од 2013 година, го гради и разградува својот концепт на создавање во истражувачки контакт со природата и местата каде, вообичаено, камперски престојуваат. Патем, авторите допираат…

Коментарите се исклучени на ^ПАТЕМByTheWay CINEMA

„Романтичните звуци на контрабасот“

Концерт „Романтичните звуци на контрабасот“ во изведба на Александра Чуруковска. Недела 7.11.2021 , мала сала Почеток 19:00ч Влез : бесплатен ПРОГРАМА: 1. Хенри Еклс - Соната во g-moll Largo Allegro…

Коментарите се исклучени на „Романтичните звуци на контрабасот“

“Виолински дијалог”

На ден 06.11.2021 во “Мала сала” при Центар за култура Битола со почеток во 20:00ч ќе настапат младите виолинисти Андреј Ѓорѓевски и Марија Јанчулеска. За сите љубители на класичната музика,…

Коментарите се исклучени на “Виолински дијалог”

ТРИ

Лила, Розе, Синка и Sвонко Бонбонко. ATO ви најавува детската претстава ТРИ - Прва професионална претстава на знаковен јазик за глувонеми и наглуви лица и за останатата широка публика. ТРИ…

Коментарите се исклучени на ТРИ

„Пред некое време” – Тихомир Јанчовски

Промоција на книгата „Пред некое време" на авторот Тихомир Јанчовски– поет, професор, преведувач и колумнист. Центар за култура Битола  02.10.2021 18:00ч. Песните содржани во неа се теми за љубовта, пријателството…

Коментарите се исклучени на „Пред некое време” – Тихомир Јанчовски

Презентација на новиот систем за аплицирање проекти за идната година

Почитувани, На ден 24.09.2021 година - 12:30 часот, во просториите на НУЦК Битола ќе се оддржи презентација на новиот систем за аплицирање проекти за идната година. Презентацијата е со почеток…

Коментарите се исклучени на Презентација на новиот систем за аплицирање проекти за идната година

“Здивот на Ветрот“- Блашка Ми Ева

Од 24.09.2021 со почеток во 19:30 до 30.09.2021 можете да ја погеднете самостојна изложба “Здивот на Ветрот“- Блашка Ми Ева. “Здивот на ветрот“ е насловот на изложба на дела работени…

Коментарите се исклучени на “Здивот на Ветрот“- Блашка Ми Ева

„И покрај сè“, 42. Издание на ИФФК „Браќа Манаки“

Битола овие денови ќе гледа филм, ќе дише филм, ќе раскажува филм, ќе живее филм, ќе пее филм. Вечерва почнува 42.издание на ИФФК „Браќа Манаки“ со традиционалното доделување на наградите…

Коментарите се исклучени на „И покрај сè“, 42. Издание на ИФФК „Браќа Манаки“