„Ѕидна мистерија “

На 13.04.2022 во 14.00ч во Центарот за култура Битола можете да ја погледнете видео изложбата „Ѕидна мистерија “ , ѕидни мурали преку видео запис и изложба од 24дела.

Коментарите се исклучени на „Ѕидна мистерија “

“Чекајќи го министерот”

09.04.2022 20:00 "Чекајќи го министерот" Комедија Автор и режисер : Семир Гичиќ Играат: Лидија Вукичевиќ , Семир Гичиќ и Сашо Ристовски Дејството се случува во една руинира кафана,која добива нов…

Коментарите се исклучени на “Чекајќи го министерот”

АКО ОДАМ ВО БИТОЛА

•АКО ОДАМ ВО БИТОЛА• најпознатата битолска песна во поновата музичка историја, авторско дело на легендарниот Петар Георгиев - Калица, во солистичка изведба на Димитар Андоновски, придружен од група „Фонтана“ и…

Коментарите се исклучени на АКО ОДАМ ВО БИТОЛА

Раде Шербеџија

Раде Шербеџија на 19 март во 20.00ч во Големата сала на Центарот за култура ќе има свој ексклузивен концерт, единствен во Македонија со својот албум “Не свртувај се сине”. На…

Коментарите се исклучени на Раде Шербеџија

ЗАСЕКОГАШ ВО СРЦАТА

Подгответе се да ја погледнете листата на изведувачите за нашиот голем концерт ЗАСЕКОГАШ ВО СРЦАТА Каролина Гочева Димитар Андоновски Александра Јанева Александар Тарабунов Јана Бурчевска Виктор Апостоловски Нико Ѓоргиевски Бојан…

Коментарите се исклучени на ЗАСЕКОГАШ ВО СРЦАТА

LOVE O’CLOCK ❤️ Fly me to the Moon

12 февруари 20.00 часот Центар за култура Битола Ова ќе биде романтичен концерт на чиј репертоар ќе се најдат најголемите хитови на безвремениот Френк Синатра во изведба на Битолски Дувачки…

Коментарите се исклучени на LOVE O’CLOCK ❤️ Fly me to the Moon

Владимир Симоновски “Рудименти”

На 28.12.2021 во 19ч на музичката сцена во НУ Центар за култура ќе се отвори самостојната изложба на Владимир Симоновски "Рудименти". Изложбата ќе биде отворена секој ден до 29.12 до…

Коментарите се исклучени на Владимир Симоновски “Рудименти”

НЕДЕЛА НА СОВРЕМЕН ПОЛСКИ ФИЛМ ОД 22 ДО 24 ДЕКЕМВРИ

Центар за култура Битола и Амбасада на Република Полска во Скопје ве покануваат на „Недела на современ полски филм“ Филмската ревија е организирана во соработка со Кинотека на Р.С.М. Проекциите…

Коментарите се исклучени на НЕДЕЛА НА СОВРЕМЕН ПОЛСКИ ФИЛМ ОД 22 ДО 24 ДЕКЕМВРИ

„Фрагменти“ од Сандра Котевска

Во Горно фоаје на 17.12.2021 год во НУ Центар за култура Битола ќе биде отворена изложбата "ФРАГМЕНТИ" на ликовниот уметник Сандра Котевска, чии илустрации на дел од делата се наоѓаат…

Коментарите се исклучени на „Фрагменти“ од Сандра Котевска