ФОТО ИЗЛОЖБА СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022

ЦЕРИ ве поканува да го посетите и погледнете 10-тото јубилејно издание на изложбата СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА кое се состои од 54 фотографии кои ја раскажуваат приказната за Битола од…

Коментарите се исклучени на ФОТО ИЗЛОЖБА СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022

Интернационалниот фестивал на филмската камера БРАЌА МАНАКИ

• Реалноста не е доволна • 43. издание на интернационалниот фестивал на филмската камера БРАЌА МАНАКИ во Битола 19-26 август, 2022

Коментарите се исклучени на Интернационалниот фестивал на филмската камера БРАЌА МАНАКИ

Интернационален етнографски филмски фестивал

Добредојдовте на првото издание на •Интернационалниот етнографски филмски фестивал• со кој започнуваат годинашните 52 по ред ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ. Од 18 јули-понеделник, Центарот за култура во Битола е и организатор и…

Коментарите се исклучени на Интернационален етнографски филмски фестивал

Илинденски денови 2022

• Од корените до цветот• тоа е мотото на 52 издание на Фестивалот на народни игри и песни “Илинденски денови“ кој на 18 јули започнува во Битола и ќе трае…

Коментарите се исклучени на Илинденски денови 2022
Read more about the article Илинденски денови 2022
image description

НЕДЕЛА НА ЈАПОНСКИ ФИЛМ

Петнаесетто издание на „Недела на јапонски филм“  во „Центар за култура – Битола“.

16 ЈУНИ (ЧЕТВРТОК), 20:00 ч. НОСАРИ: НЕПОСТОЈАНА ВЕЧНОСТ (Nosari no shima / Nosari: Impermanent Eternity/のさりの島)
17 ЈУНИ (ПЕТОК), 20:00 ч. НИЕ ПРАВИМЕ АНТИКВИТЕТИ (Uso happyaku / We Make Antiques/嘘八百)

(more…)

Коментарите се исклучени на НЕДЕЛА НА ЈАПОНСКИ ФИЛМ

„Разведи ме“ – Театар Провокација

Гостување на Театар Провокација во Битола со претсавата „Разведи ме“ . 28.04.2022 20:00 Претставата на еден експлицитен начин, без непотребни цензури, се бави со причините кои најчесто знаат да доведат…

Коментарите се исклучени на „Разведи ме“ – Театар Провокација

Дувачкиот оркестар на Државното музичко училиште од Битола и Битолскиот Дувачки Оркестар

Дувачкиот оркестар на Државното музичко училиште од Битола и Битолскиот Дувачки Оркестар ќе настапат денес, 12.04.2022 година со почеток во 20:00ч во Центар за култура - Битола. На програмата ќе…

Коментарите се исклучени на Дувачкиот оркестар на Државното музичко училиште од Битола и Битолскиот Дувачки Оркестар

„Госпоѓиците од Авињон“

Националната опера и балет доаѓа во Битола 19 април - вторник Центар за култура 20.00ч Со балетската претстава, „Госпоѓиците од Авињон“ на моќната музика создадена од Калиопи Букле со кореографијата…

Коментарите се исклучени на „Госпоѓиците од Авињон“