НЕДЕЛА НА ЈАПОНСКИ ФИЛМ

Петнаесетто издание на „Недела на јапонски филм“  во „Центар за култура – Битола“.

16 ЈУНИ (ЧЕТВРТОК), 20:00 ч. НОСАРИ: НЕПОСТОЈАНА ВЕЧНОСТ (Nosari no shima / Nosari: Impermanent Eternity/のさりの島)
17 ЈУНИ (ПЕТОК), 20:00 ч. НИЕ ПРАВИМЕ АНТИКВИТЕТИ (Uso happyaku / We Make Antiques/嘘八百)

(more…)

Коментарите се исклучени на НЕДЕЛА НА ЈАПОНСКИ ФИЛМ

„Разведи ме“ – Театар Провокација

Гостување на Театар Провокација во Битола со претсавата „Разведи ме“ . 28.04.2022 20:00 Претставата на еден експлицитен начин, без непотребни цензури, се бави со причините кои најчесто знаат да доведат…

Коментарите се исклучени на „Разведи ме“ – Театар Провокација

Дувачкиот оркестар на Државното музичко училиште од Битола и Битолскиот Дувачки Оркестар

Дувачкиот оркестар на Државното музичко училиште од Битола и Битолскиот Дувачки Оркестар ќе настапат денес, 12.04.2022 година со почеток во 20:00ч во Центар за култура - Битола. На програмата ќе…

Коментарите се исклучени на Дувачкиот оркестар на Државното музичко училиште од Битола и Битолскиот Дувачки Оркестар

„Госпоѓиците од Авињон“

Националната опера и балет доаѓа во Битола 19 април - вторник Центар за култура 20.00ч Со балетската претстава, „Госпоѓиците од Авињон“ на моќната музика создадена од Калиопи Букле со кореографијата…

Коментарите се исклучени на „Госпоѓиците од Авињон“

“Чекајќи го министерот”

09.04.2022 20:00 "Чекајќи го министерот" Комедија Автор и режисер : Семир Гичиќ Играат: Лидија Вукичевиќ , Семир Гичиќ и Сашо Ристовски Дејството се случува во една руинира кафана,која добива нов…

Коментарите се исклучени на “Чекајќи го министерот”

АКО ОДАМ ВО БИТОЛА

•АКО ОДАМ ВО БИТОЛА• најпознатата битолска песна во поновата музичка историја, авторско дело на легендарниот Петар Георгиев - Калица, во солистичка изведба на Димитар Андоновски, придружен од група „Фонтана“ и…

Коментарите се исклучени на АКО ОДАМ ВО БИТОЛА

Раде Шербеџија

Раде Шербеџија на 19 март во 20.00ч во Големата сала на Центарот за култура ќе има свој ексклузивен концерт, единствен во Македонија со својот албум “Не свртувај се сине”. На…

Коментарите се исклучени на Раде Шербеџија

ЗАСЕКОГАШ ВО СРЦАТА

Подгответе се да ја погледнете листата на изведувачите за нашиот голем концерт ЗАСЕКОГАШ ВО СРЦАТА Каролина Гочева Димитар Андоновски Александра Јанева Александар Тарабунов Јана Бурчевска Виктор Апостоловски Нико Ѓоргиевски Бојан…

Коментарите се исклучени на ЗАСЕКОГАШ ВО СРЦАТА