Фотогалерија од Неделата на рускиот филм

На 16.05.2018 во Центарот за култура беше отворена Неделата на рускиот филм по повод 73-та годишнина од победата над фашизмот. Истата беше организирана во соработка со Амбасада на Руската Федерација во Р.М,…

Коментарите се исклучени на Фотогалерија од Неделата на рускиот филм

John Williams Symphony

Фото импресии од концертот на Камерниот оркестар на Битола под наслов "JOHN WILLIAMS SYMPHONY" Диригент: Владимир Димовски Соло виолина: Климент Тодоровски Фотографии: Димитар Петковски

Коментарите се исклучени на John Williams Symphony

Класик трио „Grneta Ensamble“

Класик трио „Grneta Ensamble“ во состав од виртуозите, кларинетистите Исмаил Лумановски, Игор Бакревски и пијанистката Марија Вршкова ја воодушевија публиката во својот роден град.

Коментарите се исклучени на Класик трио „Grneta Ensamble“

Фестивал на музика од светот 2017

Фотогалерија од настапот на Љубојна на првата вечер и Божо Вречо и Џипси Грув на втората вечер на Фестивалот на музика од светот

Коментарите се исклучени на Фестивал на музика од светот 2017

Фестивал на италијански филм 2017

Во рамките на „Недела на италијански јазик во светот“ во Центар за култура Битола беше отворен Фестивалот на италијански филм од страна на Н.Е. г-дин Карло Ромео, амбасадор на Р.…

Коментарите се исклучени на Фестивал на италијански филм 2017

Фестивал на новиот германски филм

Фестивалот на новиот германски филм беше отворен на 13.10.2017 г, од страна на Катрин Фринсфелд, Аташе за култура во Амбасадата на СР Германија во Македонија.

Коментарите се исклучени на Фестивал на новиот германски филм

Француски филмски фестивал 2017

Многубројна публика на отворањето на Францускиот филмски фестивал во НУ Центар за култура Битола. Голема благодарност до Француски институт во Скопје - Institut français de Skopje и Alliance Française de…

Коментарите се исклучени на Француски филмски фестивал 2017

Рок симфонија 2017

Во рамките на Бит Фест се одржа новата рок симфонија на Камерен оркестар Битола, на 17.08.2017 во ЗМГ Пацио. Специјален гостин беше Влатко Стефановски, а настапија и: Михајло Трајковски-Сак, Жарко…

Коментарите се исклучени на Рок симфонија 2017

Гостување на Балетот на ХНК Сплит во Битола 2017

Новата игра на животот, преку балетската претстава “5 до 12“, имаше можност да ја погледне битолската публика. Првиот сплитски професионален балетски ансамбл при ХНК. со оваа балетска претстава во кореографија…

Коментарите се исклучени на Гостување на Балетот на ХНК Сплит во Битола 2017