You are currently viewing 47. Фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“

47. Фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“

47 издание на републичкиот фестивал на народни песни и игри
„Илинденски денови“ Битола 2017
Богата фестивалска програма, многубројни гости од Македонија и Чиле, Чешка, Хрватска, Словенија и Грција.
29.07.2017 – Свечено отворање на фестивалот „Вечер на традиционална музика и игра“ Ракометно игралиште – 20.00 часот.
* Целата програма можете да ја погледнете во објавите на настанот.