You are currently viewing Француски Филмски Фестивал

Француски Филмски Фестивал

Ве поканиме на „Францускиот филмски фестивал“ кој ќе се одржи на 14ти и 15ти сепрември.

ПРОГРАМА:
Четврток 14 септември 2017 | Центар за култура – Битола (мала сала)
20ч. – ОТВОРАЊЕ: “НЕ Е МОЈ ТИП” (2014, комедија, 1ч. 51)
на Лука Белво, со Емили Дикен, Лоик Корбери, Сандра Нкак
22ч. – “СЛУЧАЈОТ СК-1“ (2015, трилер, 2ч. 00)
на Фредерик Телие, со Рафаел Персоназ и Натали Бај
Петок 15 септември 2017 | Центар за култура – Битола (мала сала)
18ч. – “УБАВКА И СЕБАСТИЈЕН” (2013, семејна драма, 1ч. 44)
на Никола Вание, со Феликс Босие и Чеки Карјо
20ч. – “СЕМЕЈСТВОТО БЕЛИЕ“ (2014, комедија, 1ч.46)
на Ерик Лартиго, со Луан Емера и Карин Вијар
Филмовите се со превод на македонски јазик. Фестивалот се организира во соработка со
Француската алијанса во Битола и Центарот за култура – Битола.