You are currently viewing Француски филмски фестивал 2017

Француски филмски фестивал 2017

Многубројна публика на отворањето на Францускиот филмски фестивал во НУ Центар за култура Битола. Голема благодарност до Француски институт во Скопје – Institut français de Skopje и Alliance Française de Bitola за соработката. Во првиот ден од фестивалот беа прикажани два филмови, романтичниот филм „Тој не е мој тип“ и трилерот „Случајот СК-1“. На 15.09.2017 во малата сала ќе бидат прикажани уште два филмови, семејниот филм „Убавка и Себастијен“ во 18.00 ч. и комедијата „Семејството Белие“ во 20.00 ч. Влезот е слободен.