Фестивал на новиот германски филм

Фестивал на новиот германски филм

  • Post category:Настани

Ни претставува особена чест и задоволство да Ве поканиме на отворањето на “Фестивал на новиот германски филм“ организиран од Германската амбасада во соработка со НУ Центар за култура Битола.
Фестивалот ќе биде отворен со филмот „Чик“ на 13.10.2017 г. со почеток во 20.30 ч. во малата сала.
ПРОГРАМА:
13.10.2017 – 20:30 ч.- ЧИК (комедија/драма)
14.10.2017 – 11:00 ч. – АВАНТУРАТА НА НЕЛИ (детски филм)
14.10.2017 – 20:00 ч. – ТОНИ ЕРДМАН (трагикомедија)
15.10.2017 – 11:00 ч. – НА ИСТА ВИСИНА (детски филм)
15.10.2017 – 20:00 ч. – ХЕРБЕРТ (драма)
16.10.2017 – 20:00 ч. – 24 НЕДЕЛИ (драма)

Филмовите се со македонски превод. Влезот е слободен.
http://www.fngf.mk/