You are currently viewing Фестивал на музика од светот 2022

Фестивал на музика од светот 2022

Време е за светскиот звук, дома!
Време е за •Фестивал на музика од светот•
14. издание
▪️ОФИЦИЈАЛНА ПРОГРАМА ▪️
_____________________________
▪️ JOANA AMENDOEIRA познатата светска фадо пејачка
& нејзиниот бенд од Португалија
▪️▪️ 18.11.2022 | петок | 20:00 ч.
ну Центар за култура – Битола
___________
▪️ ФОНТАНА & КАМЕРНИОТ
ОРКЕСТАР IWConnect со специјалните гости
Даница КРСТИЌ – вокал, Р.Србија
Ангел Демирев – гитара, Р.Бугарија
Џамбо Агушев – труба, С.Македонија
▪️▪️ 19.11.2022 | САБОТА | 20:00 ч.
ну Центар за култура – Битола
_____________
▪️ ЛИЛИТ – концертна промоција на
„Лилит меѓу луѓето“
▪️▪️ 20.11.2022 | НЕДЕЛА | 20:00 ч.
ну Центар за култура – Битола
••••••••
Цена на билет ▪️▪️▪️ 250 ден
___________________________
▪️ОФФ ПРОГРАМА▪️
⚫️ ФОЛТИН
⚫️⚫️ 18.11.2022 | ПЕТОК | 00:00 ч.
КЛУБ ЈАГОДА – Битола
цена на билет во претпродажба: 200ден
на ден на концертот: 300ден
_________________
⚫️ Luton & Šćepine Vragolije
⚫️⚫️ 19.11.2022 | САБОТА | 00:00 ч.
КЛУБ ЈАГОДА – Битола
цена на билет: 200ден
Дојди и откриј нова музика!
Фестивалот е поддржан од
• Министерство за култура
• Општина Битола
• Кромберг & Шуберт