You are currently viewing Фестивал на музика од светот 2018

Фестивал на музика од светот 2018

Овогодинешнето јубилејно 10-то издание на Фестивалот на музика од светот ќе се одржи во три фестивалски вечери на кои ќе настапат македонската група Синтезис, џез квартетот The Quartet и кубанската Flamenco Dance Company ECOS.

СИНТЕЗИС

16 ноември 2018 година (петок) – 20.00 часот,
НУ Центар за култура – Битола – големата сала (200 денари)

The Quartet
17 ноември 2018 година (сабота) 20.00 часот,
НУ Народниот театар -Битола (150 денари)

Flamenco Dance Company ECOS, CUBA
18 ноември 2018 година (недела) – 20 часот
НУ Центар за култура – Битола – големата сала (200 денари)

OFF програма

16.11.2018 година (петок)

-Промоција на монографија „20 години музичко постоење на Синтезис“ и промоција на албумот „Остров“НУ Центар за култура – Битола – фоаје
21.30 часот

-Концерт на DJ Maci и пријателите
Клуб Јагода
22.00 часот

17.11.2018 година (сабота)

Концерт на “In The Mood”
Клуб Камарите
22.00 часот

18.11.2018 година (недела)

Концерт на “Cubano Quintet”
Порта Џез
22.00 часот