You are currently viewing Фестивал на италијански филм

Фестивал на италијански филм

Амбасадата на Р.Италија во Скопје и Јазично студио ЛИНГВА, во соработка со НУ Центар за култура Битола организираат Фестивал на италијански филмови во Битола- FINESTRA SUL CINEMA ITALIANO во рамките на XVII Недела на италијански јазик во светот.
Од 19 до 22 октомври секоја вечер во 20.00 часот во малата сала на Центарот за култура Битола. Влезот е бесплатен.

Фестивалот ќе го отвори Н.Е. г-н Карло Ромео, амбасадор на Р.Италија во Р.Македонија во четврток 19 октомври 19:30 часот во малата сала на Центарот за култура.
ПРОГРАМА:
19.10.2017 – СО ЗАТВОРЕНИ ОЧИ (трилер)
20.10.2017 – ПРОСТЕТЕ ШТО ПОСТОЈАМ (комедија)
21.10.2017 – ВИНОГРЕВ (комедија)
22.10.2017 – СПОУЛАВЕН ОД ЖЕНИ (комедија)