You are currently viewing Фестивал на италијански филм 2017

Фестивал на италијански филм 2017

Во рамките на „Недела на италијански јазик во светот“ во Центар за култура Битола беше отворен Фестивалот на италијански филм од страна на Н.Е. г-дин Карло Ромео, амбасадор на Р. Италија. Фестивалот се реализира во соработка со јазично студио Лингва. Фестивалот се одржа во периодот од 19 до 22 октомври 2017.