You are currently viewing Новогодишен концерт на солистите на операта

Новогодишен концерт на солистите на операта

  • Post category:Настани

Ни претставува особено задоволство 2017 година да ја заокружиме со „Концерт на солистите на операта“

Центар за култура Битола
25.12.2017, Мала сала, 19.00 часот.

Програма:
1. А.Дворжак – “Песна за месечината’’ арија од операта ,,Русалка,,
Исполнува – Александра Лазаревска Василев

2. Ч.А. Биксио ,,Mama son tanto felicе,, наполитанска песна
Исполнува – Дејан Стоев

3. Џ.Росини – Арија на Розина од операта ,,Севилски бербер,,
Исполнува – Десанка Глигоријевиќ

4. Е.Ди Капуа – ,,O sole mio,, наполитанска песна
Исполнува – Зоран Даскаловски

5. Ј.Штраус – Пролетни звуци
Исполнува – Ана Ројдева

6. В.ди Киара – La Spagnola
Исполнува- Катерина Стојновска

7. П.И. Чајковски – Арија на Евгениј Онегин од операта ,,Евгениј Онегин,,
Исполнува-Невен Сиљановски

8. Ф. Лехар – ,,Моите усни,, арија од операта ,,Џудита,,
Исполнува -Марија Наумовска

9. Џ.Верди – ,,La Donna e mobile,, арија на војводата од Мантова од операта ,,Риголето,,
Исполнува – Никола Стојчески

10. Т.Котрау – Санта лучија – Наполитанска песна
Исполнуваат: Марија Наумовска и Дејан Стоев

11. БИС Џ.Верди – Винска песна од операта ,,Травијата,,

Пијано придружба – Елена Сиљаноска

*Влезот е слободен.