You are currently viewing Недела на шпански филм

Недела на шпански филм

Ни претставува особена чест и задоволство да Ве поканиме „Недела на шпански филм 2018“ организиран од Шпанската амбасада во соработка со НУ Центар за култура Битола.
Неделата ќе биде отворена со филмот „ДОБРЕДОЈДОВТЕ ГОСПОДИНЕ МАРШАЛ “ на 29.11.2018 г. со почеток во 19.00 ч. во малата сала.

ПРОГРАМА:
29 НОЕМВРИ (ЧЕТВРТОК), 19 Ч.
ДОБРЕДОЈДОВТЕ ГОСПОДИНЕ МАРШАЛ (Bienvenido Mister Marshall)
30 НОЕМВРИ (ПЕТОК), 20 ч.
ЧИКО И РИТА (Chico y Rita/Chico & Rita)
01 ДЕКЕМВРИ (САБОТА), 20 ч.
ЈУГОТ (El sur)
02 ДЕКЕМВРИ (НЕДЕЛА), 20 ч.
СМРТТА НА ВЕЛОСИПЕДИСТОТ (Muerte de un ciclista)
03 ДЕКЕМВРИ (ПОНЕДЕЛНИК), 20 ч.
БЕЗ СРАМ (Sin Verguenza)
04 ДЕКЕМВРИ (ВТОРНИК), 20 ч.
ЦРВЕНАТА ВЕРВЕРИЧКА (La ardilla roja)
05 ДЕКЕМВРИ (СРЕДА), 20 ч.
ПЕПЕРУТКА(La lengua de las mariposas)

Филмовите се со македонски превод. Влезот е слободен.