You are currently viewing Недела на руски филм

Недела на руски филм

Од 16 до 20 мај во малата сала на НУ Центар за култура Битола ќе биде одржана „Недела на руски филмови“ по повод 73-та годишнина од победата над фашизмот.
Влезот е бесплатен.
Програма:
16.05.2018- 28 Панфиловци; во 20.00 ч.
17.05.2018- Ние сме од иднината; во 20.00 ч.
18.05.2018- Ние сме од иднината 2; во ; во 20.30 ч.
19.05.2018- Бела експлозија; во 20.00 ч.
20.05.2018- Белиот тигар; во 20.00 ч.
Неделата на руски филм е организирана во соработка со Амбасада на Руската Федерација во Р.М, Почесен конзулат на Р.Ф.во Битола и Кинотека на Македонија.