You are currently viewing Концерт на дувачкиот квинтет “Woodskop” со Ивана Јанаќиева на пијано.

Концерт на дувачкиот квинтет “Woodskop” со Ивана Јанаќиева на пијано.

  • Post category:Настани
Концерт на дувачкиот квинтет “Woodskop” со Ивана Јанаќиева на пијано.
На концертот ќе се изведе капиталното оркестарско дело на Густав Холст “Планети” во камерен состав.
Составот го сочинуваат:
Александар Лолески- флејта
Андреј Петрески- обоа
Игор Бакревски- кларинет
Никола Трајковски- хорна
Филип Каревски- фагот
Ивана Јанаќиева- пијано.
За прв пат на нашите простори ќе се изведе ова дело во ваков состав.
Првиот концерт ќе се одржи во
Ну Центар за Култура Битола на 09.12.2021година (четврток) во 18:30 часот.
Вториот концерт ќе се одржи во
Дом на Култура
Иван Мазов – Климе Кавадарци на
11.12.2021година (сабота) во 17:00 часот.
Концертите се организирани според протоколите на моменталната ситуација предизвикана од пандемијата.
Влезот е слободен.