You are currently viewing Концерт на Алексеј Мељников и Владимир Устјанцев

Концерт на Алексеј Мељников и Владимир Устјанцев

Куќата на музиката во Санкт Петерсбург и Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија ве покануваат:
На 19 април 2017 година (среда) во малата сала на Центарот за култура, Битола
Влез слободен

Почеток на концертот во 19:00

«Амбасада на музичко мајсторство»
Камерен концерт
I дел
Л. ван Бетовен (1770-1827). Соната № 23 за пијано “Аппассионата “фа мол ор. 57 (25’)
Allegro assai – Andante con moto-attaca – Allegro ma non troppo-Presto
Ф.Шопен (1810-1849). Ноктюрн до мол ор.48 №1 (6’)
Балада № 4 фа минор ор.52 (11’)

Изведувач – лауреат(победник) на меѓународни натпревари Алексеј Мелников (пијано)

II дел
Т.Витали (1633-1745) – В.Устјанцев (р.1992). Шансона за виолина и пиано сол мол
(аранжман за сопрано саксафон) (10’)
С.Франк (1822-1890) – Ж.-И.Формо (р.1961). Recitativo-Fantasia и Allegretto од Соната за виолона
и пиано а дур FWV 8 (15’)
И.Албенис (1860-1909) – В.Устјанцев (р.1992). Астурия од Шпанската музика(suite) №1 op.47
№5 (6’)
Џ.Гершвин (1898-1937) – М.Шапошникова (р.1940). Три прелјудии (8’)
Allegro ben ritmato e deciso – Andante con moto e poco rubato – Аllegro ben ritmato e deciso

Изведувач – лауреат(победник) на меѓународни натпревари Владимир Устјанцев (саксофон)
Пијано – лауреат(победник) на меѓународни натпревари Алексеј Мелников

Уметнички директор на Куќата на музиката во Санкт Петерсбург
Народен уметник на Русија, професор Сергеј Ролдугин