You are currently viewing Кармина Бурана

Кармина Бурана

05.03.2016 / 20.00 ч. голема сала на ЦК Битола
КАРМИНА БУРАНА (Концертна изведба)

Музика: Карл Орф
Диригент: Иван Еминовиќ
Режисер: Дејан Прошев
Сценограф: Миодраг Табачки (Србија)
Концерт мајстор: Верица Ламбевска
Асс. хор мајстор: Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитори: Јанинка Невчева, Андреј Наунов

Солисти:
Нада Талевска-Спасовска (сопран)
Игор Дурловски (контратенор)
Горан Начевски (баритон)

НАСТАПУВААТ: ОРКЕСТАРОТ И ХОРОТ НА МОБ

*Влезниците по цена од 150 денари се пуштени во продажба на билетарата на ЦК Битола!