You are currently viewing Камерна опера ” Кирил Македонски” – Концерт на француска музика

Камерна опера ” Кирил Македонски” – Концерт на француска музика

Камерна опера ” Кирил Македонски” – Битола и Н.У. Центар за култура – Битола, Ве покануваат на Гала оперски концерт
на 12.12.2017 година , вторник во 18 часот (Голема сала).
Настапуваат:
* Весна Гиновска Илкова- сопран*
* Борис Трајанов- баритон*
*Зоран Сотиров- тенор*
*Елена Сиљановска- пијанист*

„Концерт на француска музика“

Програма:

1. Ж.Бизе Арија на Микаела од операта „Кармен„ -Весна Гиновска-Илкова
2. Ж. Бизе Арија на Дон Хозе од операта „Кармен„-Зоран Сотиров
3. Ж. Бизе Куплети на Ескамиљо од операта „Кармен„-Борис Трајанов
4. Ж. Бизе Дует на Микаела и Дон Хозе од операта „Кармен„ Весна Гиновска – Илкова и Зоран Сотиров
5. А. Тома Арија на Хамлет од операта „Хамлет„-Борис Трајанов
6. Ж. Масне Арија на Вертер од операта „Вертер„ -Зоран Сотиров
7. Ш. Гуно Арија на Маргарита од операта „Фауст„ -Весна Гиновска – Илкова
8. Ж. Бизе Дует на Надир и Зурга од операта „Ловци на бисери„ во изведба на Зоран Сотиров и Борис Трајанов
Елена Сиљановска- пијано