You are currently viewing „Госпоѓиците од Авињон“

„Госпоѓиците од Авињон“

Националната опера и балет доаѓа во Битола ⭐️
19 април – вторник
Центар за култура
20.00ч
Со балетската претстава, „Госпоѓиците од Авињон“ на моќната музика создадена од Калиопи Букле 🟡 со кореографијата на Олга Панго 🟡 и либретото на Сашо Димоски 🟡
Балетот „Госпоѓиците од Авињон“ успешно ја доловува сликата за петте жени во животот на славниот сликар Пабло Пикасо, претстава инспирирана од истоименото дело на Пикасо, во која ќе ја видиме потрагата по љубовта, смртта и слободата.
Билети по цена од 350ден во продажба на билетарата во Центарот за култура-Битола 🔴 од 15.00-22.00ч