Фолклорна дејност

Негувањето и развивањето на на фолклорната дејност е еден од врвните приоритети на Центарот за култура – Битола. Во тој контекст установата има воспоставено мостови на соработка со институции, организации,…

Коментарите се исклучени на Фолклорна дејност

Видео – „Народната култура – трајна инспирација“ 2020

Шеста по ред Детска ликовна работилница „Народната култура – трајна инспирација“ – 2020 Директор Маја Андоновска Илијевски ЖИРИ КОМИСИЈА Панде Петровски Весна Дунимагловска Блаже Павловски СТРУЧЕН СОРАБОТНИК м-р Валентин Соклевски…

Коментарите се исклучени на Видео – „Народната култура – трајна инспирација“ 2020

Концерт на Езерки и 7/8 (седум осмини)

Езерки и 7/8 (седум осмини) се етно-состав кој работи во рамките на Хрватско- Македонското друштво во Загреб. Тие работаат во скоро непроменет состав веќе 24 години, под иницијатива на Лена…

Коментарите се исклучени на Концерт на Езерки и 7/8 (седум осмини)

ВАРДАРСКИ ПАСТУВИ

Вардарски Пастуви според Фул Монти од Симон Буве и Дамите бираат од Ентони Мекартен и Стивен Синклер и скопски урбани легенди Избор на музика, Превод, Адаптација и Режија: Синиша Евтимов…

Коментарите се исклучени на ВАРДАРСКИ ПАСТУВИ

ИЗЛОЖБА НА ПОЛСКАТА АМБАСАДА

Центар за култура Битола и Амбасадата на Република Полска Ве покануваат на изложбата: Борба и страдање. Полските граѓани за време на втората светска војна. Изложбата ќе биде поставена во Фоајето…

Коментарите се исклучени на ИЗЛОЖБА НА ПОЛСКАТА АМБАСАДА

ЛИБЕРТАНГО

ЛИБЕРТАНГО е приказна за создавањето и патот на тангото. Уличен танц што го достигнува пиедесталот на светската танц-сцена. Танго или танцот на страста, желбата, љубомората, љубовта, привлекувањето... Во почетокот на…

Коментарите се исклучени на ЛИБЕРТАНГО

Саем на книгата 2019

Ја продолжуваме традицијата на Саемот на книгата,каде на едно место се претставуваат најголем домашни издавачи но и издавачи од регионот и пошироко,што го прави овај саем атрактивен и чиј број…

Коментарите се исклучени на Саем на книгата 2019

Недела на македонски филм

Од 28 јануари до 03 февруари 2019 год. во малта сала на НУ Центар за култура Битола ќе се одржи филмската ревија НЕДЕЛА НА МАКЕДОНСКИ ФИЛМОВИ . Во овој филмски…

Коментарите се исклучени на Недела на македонски филм

Засекогаш во срцата

"ЗАСЕКОГАШ ВО СРЦАТА" - најубавите македонски евергрини и незаборавните песни на поп иконата - Тоше Проески во еден концерт.Настапуваат: Елена Ристеска, Ѓоко Танески, Антониа Гиговска, Наде Талевска, Димитар Андоновски, Елена…

Коментарите се исклучени на Засекогаш во срцата