You are currently viewing “Вдиши светлина”

“Вдиши светлина”

🔸Мултимедијален фестивал “Вдиши светлина”
19-23.09.2022; НУ Центар за култура Битола – фоаје
🔸ПРОГРАМА:
19.09.2022(понеделник)
18:30ч -Отворање на фестивалот
19:00-20:00ч -Отворање на ликовните изложби:
„Свест“ од Татјана Јовановска
„Вредност” од Марин Буровски
🔸20-23.09.2022(вторник-петок)
10.00ч до 19:30ч
*ликовен дел од фестивалот
Отворен фестивалот, разгледување на изложбите
🔸21.09.2022(среда)
18:00ч до 19:00ч
Дебата на тема:
Дали уметноста е повеќе од чиста естетика?
🔸22.09.2022(четврток)
музички дел од фестивалот
19:00-21:00ч Теvidma
21:00-22:30ч Selprohal
22:30-00:00ч VRANS