Настани

февруари 16, 2018

КОНЦЕРТ НА ИСМАИЛ ЛУМАНОВСКИ КЛАСИК ТРИО

Откако го “кренаа на нозе” Истанбул, светски познатите музичари кои потекнуваат од Битола, кларинетистите Исмаил Лумановски и Игор Бакревски и пијанистката Марија Вршкова на 22.02.2018 во […]
декември 25, 2017

Новогодишен концерт на солистите на операта

Ни претставува особено задоволство 2017 година да ја заокружиме со „Концерт на солистите на операта“ Центар за култура Битола 25.12.2017, Мала сала, 19.00 часот. Програма: 1. […]
декември 22, 2017

Премиера на македонскиот филм Исцелител

Не го чекајте холивудскиот ремејк на филмот кој го предложи “Hollywood Reporter” и дојдете да го гледате оргиналот! Откако ја освои публиката по филмските фетсивали конечно […]
декември 12, 2017

Камерна опера ” Кирил Македонски” – Концерт на француска музика

Камерна опера ” Кирил Македонски” – Битола и Н.У. Центар за култура – Битола, Ве покануваат на Гала оперски концерт на 12.12.2017 година , вторник во […]
декември 4, 2017

Театарска претстава „Експеримент“

По одличниот минатонеделен прием од публиката, на претставата „Да го поздравиш и да ми го бациш“ во Центар за Култура – Битола, следи претставата Експеримент, во […]
ноември 27, 2017

Да го поздравиш и да ми го бациш

„Да го поздравиш и да ми го бациш“ е документарна претстава, авторско дело на четворица актери и еден режисер. Ја раскажува приказната за растењето, носејќи соништа […]
ноември 16, 2017

Меѓународен ден на студентите – 17 Ноември

ИАЕСТЕ ЛК Битола ВЕ ПОКАНУВА СИТЕ студенти на одбележувањето на Меѓународниот ден на студентите, што го организираме на 16.11.2017 (Четврток) во Малата сала на Центар за […]
ноември 10, 2017

Фестивал на музика од светот 2017

Деветтото издание на Фестивал на музика од светот ќе ги претстави најбрилијантните музички артисти на Балканот. ПРВА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР 10.11.2017 20:00 ч. ЉУБОЈНА – гости Џамбо […]
октомври 19, 2017

Фестивал на италијански филм

Амбасадата на Р.Италија во Скопје и Јазично студио ЛИНГВА, во соработка со НУ Центар за култура Битола организираат Фестивал на италијански филмови во Битола- FINESTRA SUL […]